Треньорът на Черно море Никола Спасов сподели, че футболистите му са спокойни и в добро настроение преди реванша от втория квалификационен кръг в турнира за Лига Европа с молдовския Искра-Стал.

В първия мач "моряците" взеха минимална победа с 1:0 в Бургас, а от 20:00 часа тази вечер гостуват на стадион "Шериф" в Тираспол. Крайният победител от сблъсъка ще се изправи срещу ПСВ Айндховен в следващата фаза на надпреварата.

Спасов сподели още, че в стратегията на българския отбор не влиза "забъркването на бетон".

"Настроението в отбора е нормално. Очакваме с нетърпение началото на мача. Тук са ни предоставени перфектни условия. Хотелът е отличен, стадионът, на който ще играем и комплексът, е уникален. В България само може да си мечтаем за такива съоръжения", започна пред "Гонг" Никола Спасов.

"Спокоен съм, защото имам достатъчно играчи, които са доказали, че могат да решават мачове, ключови за бъдещето на отбора. Имат опит в международни срещи. Нямам притеснение около състава. Борносузов имаше проблеми през цялата седмица и по всяка вероятност няма да вземе участие в мача. Промени в защитата няма да има. Единствените ще бъдат на отсъстващите Здравко Лазаров и Атанас Борносузов", каза още наставникът на Черно море.

"Няма как да забъркваме бетон. Стремим се да играем по един същи начин всеки мач. Зависи и от противника, разбира се. Ако ни принуди да играем така, ще го направим", добави той.

"Естествено, че очаквам да сме по-добри от мача в Бургас. Вече на нормалната футболна настилка, а не на изкуствената. Ще бъда доволен от резултат, който ни дава възможност да продължим напред. Надявам се да победим", завърши Спасов. /БЛИЦ

ИСКРА-СТАЛ - ЧЕРНО МОРЕ
Днес от 20:00 часа
Тираспос, ст. "Шериф"
Съдия: Андерс Хермансен (Дания)

Черно море (вероятен състав):  Илко Пиргов, Михаил Лазаров, Мамуту Колибали, Александър Александров, Радослав Бачев, Милен Петков, Георги Илиев, Даниел Георгиев, Алекс, Йордан Юруков, Мирослав Манолов

Резерви: Илчев, Д. Димов, Домакинов, Ст. Стоянов, Дяков
Контузени: Здр. Лазаров, Борносузов, Какалов
Наказани: няма