Ботев (Враца) и Славия завършиха 0:0 в първи спор по пътя към седмото място, даващо право на участие в баража за Лига Европа. Двубоят на стадион "Христо Ботев" беше изключително нервен, като преобладаваха грубостите, а чистите голови ситуации бяха по-малко от пръстите на двете ръце.

На няколко пъти играчите на Сашо Ангелов и Златомир Загорчич си заформяха мелета и се налагаше съдията Валентин Железов да въдворява ред. Имаше блъсканици, удари с лакти, но не и попадения, което остави разрешаването на спора за ответния мач в София. Важният двубой на стадион "Славия" ще се състои от 20:15 часа в петък. 

Най-сериозните ситуации за гол на мача във Враца бяха в заключителните му минути. Много силно за домакините се включи резервата Милан Вушорович, който в 70-ата влезе в игра, а в 80-ата удари греда, нацелвайки сглобката на вратата на "белите", пазена от опитния Георги Петков. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Футболистите на Сашо Ангелов упорито преследваха откриването на резултата. Другата запомняща се ситуация беше в 85-ата минута. Тогава се стигна до поредното сериозно меле между двата тима. След центриране отдясно Петков изпусна топката, но играч на Ботев бутна Милен Гамаков пред голлинята, извършвайки нарушение, което беше маркирано от Железов. Топката попадна в Домовчийски, който стреля в тялото на легналия защитник, а в този миг опитният страж го избута в гърба, след което настана меле. По-рано в срещата Домо отнесе удар и от друг бивш свой съотборник в Левски - Дарко Тасевски. Впоследствие опитният халф на Славия беше заменен поради контузия. 

В третата минута на добавеното време Владислав Узунов удари греда и срещата приключи 0:0.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019