Служебният министър на спорта Андрей Кузманов заяви, че проектът за ремонта на стадион „Българска армия“ е в задънена улица.

„Процедурата е в задънена улица. В процес на доразглеждане са документите за това дружество съвместно между министерството и футболния клуб ЦСКА. Има договорености за едно общо дружество. До момента това дружество не съществува. Не е регистрирано в съда. Защо - не мога да ви отговаря. Проверяваме какъв е случаят“, сподели Кузманов.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Още другата седмица специално за ЦСКА ще мога да ви кажа как стоят нещата с точност“, добави той.

„Предприели сме разговори относно организациите, които имат отношение със стадиона. Другата седмица може би ще проведем среща с ръководството на ЦСКА за уточняване и позиция в какво състояние е това намерение – да се реализира или не се реализира“, каза още министърът на спорта.

Главният секретар на министерството на спорта Александър Георгиев коментира казуса с БФС: „Агенция по вписванията е орган на министерството на правосъдията. Кой е легитимен и кой не е, не е в правомощията на министерството. Ако в самия футболен съюз имат някакви търкания или опит някой да създава легитимност или не, има съд. Министерството работи с организацията. Относно финансирането не може в момента да кажем нищо, съзнавайки краткото време, което министърът на спорта има пред себе си.“