Спортният министър Радостин Василев коментира ситуацията и напрежението около футбола и етикета, който му бе поставен в последните дни, че е министър на ЦСКА. Той изрече тежки думи за развитието на българския спорт и разкри защо България е на последно място по всичко в Европа, както каква е разликата между него и Бойко Борисов във футбола.

„Разбира се, че не съм министър на ЦСКА. Някои недоброжелател в задкулисието иска да бута синя България да мрази министъра на спорта, защото той някога е работил в ЦСКА и защото е бил привърженик на ЦСКА. От момента, в който съм взел длъжността министър, съм привърженик на целия български спорт. Подал съм ръка на абсолютно всички. Не само на футбола, не само на Левски и ЦСКА. Когато започнат политически задкулисия да натискат определена общност аз съм поставен в сложна ситуация да обяснявам, че не съм министър на ЦСКА. Никога не съм парадирал с принадлежността си към ЦСКА. Колкото ми е близък г-н Сираков, толкова ми е и близък г-н Ганчев. За разлика обаче от предишния премиер, който 12 години се хвалеше, че е върл левскар. Аз не бих направил подобно нещо никога. Когато фалира ЦСКА и се зародиха два отбора бившият премиер каза: „Тъкмо ще играят събота и неделя“. Това е подигравка“, заяви Василев пред "Нова телевизия".

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Министърът говори и за стойността на козирката на стадион „Георги Аспарухов“, от където реално тръгна напрежението.

„Това и с госпожа Раева го уточних, с господин Сираков се разбрахме да се видим. Аз не съм човек, който иска да притиска някого, да мачка, дори напротив. Коментарът ми за стойността на трибуната, че ще е колкото самия сектор, го направих като пресъздадох думите на главния архитект на София в моя кабинет. Ако съм знаел, че това ще обиди ръководството на Левски нямаше да го правя. Аз не съм човек, който иска да притиска и мачка някого. Понеже на ЦСКА стадиона е в „Сердика спортни имоти“ и министерството е принципал на това дружество, искам по законен начин те да имат възможност сами да построят нещо, за да облагородят моя имот. Ако от Левски, тъй като стадионът им е при областния управител, искат да построят трибуна, аз ще съм първият, който ще отиде при областния управител на София и ще искам да им се съдейства документално, за да си построят козирката на своята трибуна“, добави спортният министър.

„Не трябва да има деление между феновете. Съперничеството е само на терена. 30 години българите се делим – ЦСКА-Левски, грозни-красиви. Затова сме на този етап от своето развитие – на последно място по всичко в Европа. Обединим ли се, извън чисто спортната страна, без омраза, ние ще имаме успех“, завърши Радостин Василев.

"Понеже стадионът на ЦСКА в „Сердика спортни имоти” и аз съм принципал на това дружество, искам по законов ред, чрез спазване на всички закони процедури, те да имат възможността сами да построят нещо, за да облагородят моя имот. Ако от Левски искат да построят трибуна, аз ще съм първият, който ще отиде при областния управител на София и ще искам да им се съдейства документално да построят козирката на своята трибуна. Не трябва да има делене между феновете. Съперничеството е само на терена. Защото 30 години българите се делим на ЦСКА, Левски, грозни, красиви и затова сме на този етап от своето развитие. На последно място по всичко в Европа", допълни Радостин Василев по NOVA.