Халфът на Младост (Подгорица) Мирко Райчевич сравни бразилските футболисти на Лудогорец с играчи на националния отбор на Бразилия. Както е известно, българският шампион във вторник гостува на черногорския тим в среща реванш от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Разградчани спечелиха с 2:0 първата среща на „Лудогорец Арена“.

„Падна ни се много труден съперник. В украинското първенство съм играл срещу бразилските национали Дъглас Коста и Вилиан. Бразилците на Лудогорец са на същото ниво. Дълго време играят заедно и много добре се разбират. Играят бързо и бързо мислят, а това е цялата философия на съвременния футбол“, коментира Райчевич, който е бивш футболист на украинските Черноморец (Одеса) и Ховерла.

Лудогорец разполага с осем бразилци в състава си – Сисиньо, Натанаел, Лукас Саша, Густаво Кампаняро, Жуниор Кишада, Джонатан Кафу, Марселиньо и Вандерсон.

Както е известно, Шахтьор (Донецк) през миналото лято продаде Дъглас Коста на Байерн за 30 милиона евро. Вилиан премина от украинския гранд в Анжи през 2013 година срещу 35 милиона евро, а година по-късно бразилецът се оказа в Челси срещу близо 40 милиона евро.