Сръбският шампион Цървена звезда спаси със заеми евентуалните си мачове срещу Лудогорец от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. „Червено-белите“ бяха под заплаха да останат без лиценз за евротурнирите, тъй като в петък е трябвало да преминат пореден етап от мониторинга на УЕФА. Това стана ясно от официално изявление на шефа на Звезда Светозар Мияйлович.

За да бъде всичко изрядно, от сръбския клуб са поискали от генералния си спонсор „Газпром“ да преведе по-рано 500 000 евро, което е годишната вноска на компанията по договора с Цървена звезда. Енергийният гигант е сторил това още във вторник, като е превел парите в сметките на спортното дружество. Оттам футболният клуб е трябвало да изтегли сумата.

За голяма изненада на шефовете на ФК Цървена звезда управата на СД Цървена звезда е похарчила парите за собствени нужди. Така футболният клуб е бил поставен под угрозата да остане без лиценз за евротурнирите, тъй като сумата е била за изплащане на задължения към бивши играчи и служители.

Все пак управата на футболния клуб е успяла да намери парите чрез използване на лични връзки и заеми. Така в последния момент са били изплатени дълговете и мониторингът на УЕФА на 15 юли е преминал успешно за сръбския гранд.

Както е известно, Цървена звезда може да играе срещу Лудогорец в третия квалификационен кръг на Шампионската лига. За целта сръбският гранд първо трябва да преодолее малтийския Валета (2:1 за „червено-белите“ в първия мач), а разградчани трябва да отстранят черногорския Младост (2:0 за Лудогорец в първата среща).