"В ЦСКА съм от 12-годишен. Там ни учиха точно на това - да играеш със сърце за емблемата. Израснах в Сектор "Г". Това споделя футболистът на ЦСКА 1948 Калоян Стефанов, по-известен като Калата. Той е сред големите любимци на агитката на лидера в Югозападната Трета лига. И неслучайно. Навършващият днес 21 години столичанин отдавна успя да спечели любовта на феновете най-вече благодарение на сърцатата си игра. 

През есента Стефанов вкара няколко важни попадения, предимно появявайки се като резерва. Юношата на ЦСКА търпеливо чакаше своя шанс и щом Валентин Илиев му гласуваше доверие, съумяваше да се възползва (б.р. - разписа се 8 пъти - два пъти в първенството и шест за Купата на Аматьорската футболна лига). Калата вече доказа, че е готов на всичко за любимия клуб и играе със сърце за емблемата. С упорит труд потвърждава казаното в началото... 

От клуба му отдават заслуженото със следните думи на официалната фейсбук страница на ЦСКА 1948: "Сърцето на ЦСКА навършва днес 21 години! Да си жив и здрав, Кала! Ще вдигаме много трофеи заедно!".

Също там пишат още за футболиста си: "Калоян Стефанов е олицетворението на армейския дух, с който преди вече година и половина беше възроден ЦСКА. Затова сърцатият нападател е и любимец на публиката."

 

Eто какво пише за Калата и Калина Пепелджийска, фенка на "армейците": "От всички "червени" сърца, които играят на терена, един от футболистите изпъква! Това момче е различно! Тича, играе и мисли със сърцето си! Той е искрата на терена и сърцето на отбора! Прави обстановката на трибуните по-приятна, а песните на феновете - по-лесни за пеене! Сърцето на всеки започва да тупти специално, когато чуе името му, а когато говори за него се усмихва и очите му блестят! 

Той винаги е бил специален за публиката, но сега, когато останаха малко момчета от тежкия изминал сезон, той стана още по-ценен! Това момче успява да подлуди всеки!...

... Дори и тогава, когато много хора се съмняваха в него (нито аз, нито много хора са били от тези), той не се предаде и продължава да се бори и до днес! Сега същите тези хора, които говориха такива неща за него, му се радват и го обичат! Всъщност те никога не са спирали да го обичат, защото има нещо в него, което не го позволява на никой! 

Често е резерва, но и за малкото минути в които влиза, той преобръща мача и му придава характер! В най-напрегнатите ни и важни мачове, всеки разчита на него и знае, че той ще се справи!

(Не ме разбирайте погрешно, той не е единственият с тези качества на терена - напротив! Всеки си има нещо специално, а специалното на това момче - не знам какво е, но знам, че е слабост на всички фенове!)

Напоследък го определят, като "герой" ! Защо чак сега започнаха да му казват така, като той винаги е бил такъв! Това е нашият "герой" - Калоян Стефанов!."

Честит празник, Кала! Продължавай да успяваш с упорит труд!