На шестимата задържани фенове на ЦСКА са съставени актове по Закона за футболното хулиганство, съобщиха от пресцентъра на МВР.
 
Минути след снощния двубой с ТНС (Уелс), завършил 3:0 за ЦСКА, група от около 30 запалянковци препречили движението на пътното платно по посока "Орлов мост", посочват от МВР. Те носели разпънат плакат "Протест" и не позволявали на превозните средства да се придвижват свободно. След разпореждане от служителите на реда, охраняващи района, групата се преместила от другата страна на булеварда в посока НДК, отново препречвайки движението.
   
Полицаите призовавали събралите се да се отстранят от пътя, добавят от МВР. Феновете са спрели пред касите на стадиона на ул. "Ген. Гурко". Около полунощ полицаите разпоредили на младежите да се разотиват.    
   
Групата, която била употребила значително количество алкохол, не се подчинила - феновете започнали да замерват служителите със стъклени и пластмасови бутилки, като използвали обидни думи и жестове, уточняват от ведомството.
   
Полицейски служители от Първо РУМВР се намесили и задържали 21-годишните И.П. и Д.Д., Х.Р. /18 г./, С.О. /23 г./, Й.И. /22 г./ и 15-годишен. На шестимата са съставени актове по Закона за футболното хулиганство. Днес предстои доклад на събраните по случая материали в СРС.