Очакваната експертиза за състоянието на стадион "Локомотив", от която зависи решението на Николай Гигов дали ще продължи да се занимава с "железничарския" клуб, се оказа втората проверка за годината на съоръжението в "Надежда". "24 часа" се сдоби се резултатите от първата, направена от общинска комисия и завършена през февруари 2011 г.

Проверката установи, че не са спазени по-голяма част от изискванията в разпоредбите. Комисията констатира, че към момента използването на съоръжението е рисково за провеждане на спортни мероприятия и тренировъчен процес, представлява заплаха за хората и не се препоръчва ползването му, докато не бъде приведено съгласно изискванията и се отстранят несъответствията, се казва в част от заключението на становището.

Първата въобще проверка на стадиона бе направена в началото на 2010 г. и доведе до затварянето му през лятото. В следващата е отбелязано, че направените забележки са взети под внимание и са започнати частични ремонти. Като най-голям проблем е отбелязано състоянието на носещите козирката 132 броя железни въжета, които са силно корозирали.

Гигов е категоричен, че ако Локомотив не се върне в "Надежда", ще спре да го финансира. Сега той чака резултатите от експертизата на института по архитектура и градоустройство.