Собственикът на Локо (Сф) Николай Гигов се срещна с областния управител на София Данаил Кирилов, след което двамата дадоха съвместна пресконференция. Както вече стана ясно, босът на "железничарите" настоява да получи собствеността на стадион "Локомотив", като в противен случай е твърдо решен да се оттегли от футбола.

"На този етап няма как Гигов да получи стадиона. Единственият начин това да се случи е приемането на закона за публично-частно партньорство. Трябва да бъде сключен договор между държавата и общинските организации с нестопанска цел. Реститутите също са пречка", заяви областният управител на София Данаил Кирилов.

Двама рестутити през 2003 година успели да си върнат чрез съда общо 12 декара от терена, централната трибуна и част от паркинга на стадиона "Локомотив" София, съобщиха още Кирилов и Николай Гигов.

След преговори единият от реститутите се съгласил на размяна с друг държавен имот, но другият поискал да му бъде платено по 250 евро/кв.м.

"Такива пари сега не се плащат и за имоти под опашката на коня", възмутено коментира Гигов.

Другият проблем за стадион "Локомотив" е, че през 2010 година според държавна експертиза ползването му се оказа опасно и трябва да се направи ремонт на козирката, за да не падне върху зрителите. От становището на новата експертиза, която трябва да каже дали козирката е безопасна, ще зависи дали Гигов остава шеф на футболния отбор или го напуска, както вече обяви нееднократно.

"Дал съм над 100 000 лева на БАН да ми направят оценка на въжетата на стадиона, който е държавен", недоумява Гигов.