bTV Action и видео платформата VOYO.BG ще излъчват на живо феноменалния футболен спектакъл по случай 50-годишния юбилей на Христо Стоичков, носител на най-престижните награди във футбола „Златна обувка” и „Златна топка”, голмайстор от Световното първенство по футбол САЩ’94.

Историческото събитие ще бъде предавано пряко по bTV Action и voyo.bg, а представянето и разкриването на всички любопитни, ексклузивни и вълнуващи новини за футболната фиеста, специалните гости и участници ще бъдат представяни ексклузивно в новинарските и спортни програми на bTV Media Group.

„bTV Media Group има привилегията да е не просто основен партньор на събитието, но и продуцент на телевизионния проект „50 години №8”. Заедно с правата за отразяване, bTV Media Group притежава и правата за разпространение в почти цял свят. Към момента има проявен интерес от много страни, като най-заинтересовани са държавите, чиито големи футболни звезди участват в шоуто. Горди сме, че ще имаме възможност да направим съпричастни към това събитие всички почитатели на футбола, за които името на Христо Стоичков винаги ще бъде свързано с едни от най-големите постижения в света на спорта”, коментира г-н Павел Станчев, Главен изпълнителен директор на bTV Media Group.

„Придобиването на правата за излъчване и продуциране на телевизионния продукт е естественото продължение на мисията ни да предлагаме качествено спортно съдържание и новини. Събитие, в което участват световни знаменитости от ранга на Марадона, Валдерама, Хаджи, Саморано, Дзола, Ромарио и много други, както и златните български момчета – Сираков, Балъков, Лечков и др., е предизвикателство за всяка една медия и нейния екип. Щастлив съм от факта, че отразяването на това събитие ще бъде поверено на едни от най-добрите журналисти у нас, тези от отдел „Спорт” в bTV Media Group, които всяка седмица доказват своя професионализъм с работата си по редица престижни първенства, които са част от портфолиото на групата ни” – коментира Венелин Петков, Директор „Новини, актуални предавания и спорт” и и.д. главен редактор „Спорт” в bTV Media Group.  

Обявените футболни легенди до момента, които ще участват в сблъсъка на титаните на 20 май, са: 
• Христо Стоичков
Диего Армандо Марадона
Карлос Валдерама
Георге Хаджи
Георге Попеску
Хорхе Кампос
Хосе Луис Чилаверт
Даниеле Масаро
Иван Саморано
Джанфранко Дзола
Антонио Бенариво
Наско Сираков
Йордан Лечков
Любослав Пенев
Давор Шукер
Звонимир Бобан
Емил Костадинов
Красимир Балъков
Роберто Баджо
Ромарио
Хуан Роман Рикелме
Жан-Пиер Папен
Предраг Миятович
Деян Савичевич
Пиотр Новак
Диего Гутиерес
Лотар Матеус

Самуел Ето'о

 ВСИЧКО ЗА ЮБИЛЕЯ НА ХРИСТО СТОИЧКОВ - ТУК !!! 

Събитието „50 години номер 8“ е на 20 май 2016 г. на Национален стадион „Васил Левски“. Начало 20:00 часа. Билети за звездния футболен мач търсете в мрежата на Eventim. Цена на билетите: от 18,88 лв. до 88,88 лв.


610.jpg