Новото попълнение на шампиона Лудогорец Станислав Манолев говори пред колегите от "Novsport". Там той разкри защо е напуснал ЦСКА, имал ли е оферта от Левски и кое в крайна сметка го е накарало да облече екипа на "орлите".

- Каква реално беше причината да си тръгнеш от ЦСКА?
- Няма причина. Реших да си тръгна и си тръгнах. Казаха ми, че няма да разчитат на мен. Общо взето това е причината.

- Кой ти каза, че няма да разчита на теб - Любо Пенев или някой друг?
- Шефовете... Дани Ганчев.

- Говори се, че е имало бунт срещу Ел Маестро в Испания и ти си бил в основата му. Вярно ли е?
- Не, няма нищо вярно в това. С Нестор Ел Маестро съм в отлични отношения. Той е много добър човек. Може даже лично да го попитате, това са пълни измишльотини. Не сме имали никакви търкания. Аз си гледам моите професионални задачи и работя както си трябва.

- Съжаляваш ли, че си тръгна от ЦСКА?
- Защо да съжалявам? Идва един период, в който всички си тръгват - и треньори и футболисти. Няма за какво да съжалявам. Продължаваме напред и това е.

- Много години си работил с Гриша Ганчев. Как се раздели с него?
- Не съм говорил лично с него. Нищо не сме си казали все още.

- Има слух, че Гриша Ганчев е забранил на футболисти и служители, които напускат ЦСКА, да подписват с Левски и Лудогорец. Вярно ли е?
- Не знам за такова нещо. Аз съм свободен играч. Щом няма да разчитат на мен, мога да правя каквото искам. Какъв е проблемът?

- Ще отречеш ли, че имаше оферта от Левски?
- Не! Славия първи се обадиха, после и Левски. Накрая от Лудогорец се свързаха с мен. Изчаквах до последно кое предложение ще ме задоволи най-много. Мислих около седмица и избрах Лудогорец. Тяхната оферта беше най-привлекателна.

- Изплаши ли те нещо да избереш Левски?
- Не! Нищо не ме е изплашило. Седнах, помислих трезво и избрах Лудогорец. Дори да бях отишъл в Левски не виждам никакъв проблем. Аз съм професионалист и играя за този, който ми плаща.

- От кой отбор си бил като малък?
- Ще го запазя за себе си. Не искам да създавам излишно напрежение и интриги.

- Оставяш много приятели в ЦСКА...
- С всички там съм близък, дори с масажистите и домакина, но това е футболът. Продължаваш към ново предизвикателство. Пожелавам успех на всички. Това е!

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка