Новият треньор на ЦСКА Любослав Пенев коментира загубата с 0:1 от Етър и изненадващата раздяла със Станислав Манолев, който от вчера не е част от "армейците".

Eл Голеадор говори и за проблема с тримата контузени играчи - Евандро, Жеферсон и Божидар Чорбаджийски.  

"Подробности около раздялата със Станислав Манолев не знам. Относно попълнения – винаги е добре да има нови играчи. Защо е добре? Защото има по-голяма конкуренция. Например – имаме няколко контузени футболисти и оставаме само с двама крайни защитници, които днес не беше необходимо да изиграят целия двубой, но се натовариха малко повече физически. Когато един футболист знае, че на поста няма до него друг футболист, с когото да се конкурира, има едно отпускане, едно по-лежерно отношение, което аз не толерирам и винаги коригирам. Има ли конкуренция, отборът винаги играе на по-високо ниво”, обясни Пенев.

„Аз не държа да познавам всички подробности. Приемете (б.р. - за Манолев), че е мое решение и така слагам край на спекулациите. В никакъв случай не трябва да разглеждаме решението за него като нещо негативно. Без значение дали аз съм треньорът. Във всеки един клуб идва времето, когато свърша времето на треньора и той си тръгва. Свършва и пътят на футболистите, на масажистите… Идва един момент, когато се решава да се търси заместник. Логично е да има прекратяване на договора. От вчера съм тук, има неща, които дооглеждам и преценявам. Трансферният прозорец е до 28 февруари. Ще се опитаме да свършим нещата по най-добрия начин, за да бъдем компенсирани по постовете, където наистина имаме липса”, каза наставникът на ЦСКА.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Почувствах се прекрасно. Казах и преди, че съм си у нас. Радвам се, че хората не ме забравят и продължават да имат отлично отношение към мен. Никога няма да критикувам треньорите преди мен. Затова е интересен футболът, различни виждания, различни постройки на игра. Чака ни огромно количество работа, оптимист съм. Ще има много тактически промени. Постепенно ще изграждаме стил", коментира Пенев.

"Жеферсон няма да е готов за първия мач. Евандро се възстановява от контузия, работи във фитнеса. Чорбаджийски има проблем с кръста и трябва да му се обръща внимание. Другата седмица сигурно ще отсъства за ден-два", обясни за проблема с контузените Любослав Пенев.

Той каза, че е доволен от атмосферата в съблекалнята. "Това, което видях в съблекалнята, ми хареса. Гледам хората в очите и видях добронамереност. Казах им, че не деля отбора на българи и чужденци, групички... Всички сме едно цяло", каза Пенев.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2019