Треньорът Георги Станков сподели пред БЛИЦ, че е разтрогнал договора си с Монтана по взаимно съгласие. Както е известно, преди дни начело на изпадналия от "А" група отбор го наследи Атанас Джамбазки. Тогава от "Огоста" обявиха, че Станков остава в щаба на наставника, на когото преди това асистираше не само в Монтана, а и в Литекс, "Ботев" (Враца) и още няколко клуба.

"Разделихме се по взаимно съгласие, вече не съм на работа в Монтана", каза Станков.

"Личните ми цели и амбиции не се свързват с това да бъда помощник-треньор в Монтана. Пожелавам успех на ръководството в преследването на целите. Смятам, че Монтана има шанс да се завърне бързо в елита, ако запази инерцията от "А" група. Не знам с кои футболисти ще се разберат. Някои вече напуснаха. Дано успеят да запазят основните играчи", добави Георги Станков пред БЛИЦ.

Братът на Александър Станков застана начело на Монтана след напускането на Стойчо Стоев и води тима в последните кръгове в първенството, когато вече беше ясно, че шансовете за спасение са нищожни. Сега Георги Станков е отворен за оферти и се надява да продължи да работи като старши треньор.