Треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Станков изрази увереност, че "смърфовете" ще завършат сред първите седем отбора, които ще участват в борбата за титлата в "А" група през втория дял на първенството. Наставникът на "черно-белите" бе гост в предаването "Зона Спорт" по bTV Action, където говори и за трудностите в работата му на "Лаута", както и отношенията с треньора на ЦСКА Стойчо Младенов.

"Много добре знаем потенциала, с който разполагаме, седим здраво стъпили на земята. Не афишираме някакви конкретни цели. При нас има един дух, една сплотеност на едно семейство, създадохме много добра атмосфера в съблекалнята. Не мога да скрия, че и аз съм изненадан приятно от 3-ото място, което заемаме в момента, но важното е да не се заблуждаваме, а да гледаме напред и да се развиваме, тъй като в първенството има още много мачове. Трябва обаче във всеки двубой да даваме 120% от себе си, защото не сме нито Лудогорец, нито ЦСКА, нито "Левски", сподели Станков.

"Колкото до мача с ЦСКА - хареса ми нашата тактическа дисциплина. Не сме се захапали след мача със Стойчо Младенов, просто чух, че той казва, че сме играли ръгби. Стойчо е човек, когото уважавам, но това определение просто не ми хареса. Футболът е мъжка игра, има и единоборства. Който отстъпва в единоборствата на терена, много рядко печели", каза наставникът на Локо (Пд).

"Сглобихме отбора в движение, не се знаеше дали този отбор изобщо ще съществува. Минахме през много трудности, но събрахме момчета, които имат голям дух и голямо желание, направихме сплав между опитни и млади футболисти. Аз обаче мисля, че може би с още едно-две попълнения отборът ще изглежда много по-различно. Ако можем да завършим в първата седмица, ще бъде добре за нашия отбор - като реална цел", добави Сашо Станков.

"Със сигурност в България има "черно тото" и много неща се случват. Имах и разговор с президента на тази тема. Говорихме си открито. В нито един момент, откакто съм треньор на Локомотив (Пловдив), не сме били замесвани в нещо такова. У нас имаме навика да постоянно да се търсят такива неща дори когато ги няма. "Черното тото" обаче не е добър атестат за футбола у нас. Определено много неща в България ме дразнят, дори сам не мога да се позная на моменти след края на мачовете. Може би самите треньори трябва да даваме тон, макар че самата обстановка ни кара да се държим по такъв начин. Винаги се търсят оправдания със съдии или друго, но по-добре е всеки да си гледа собствения двор“, каза още наставникът на Локо (Пд).

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ