Футболистите и треньорският щаб на Берое ще бъдат посрещнати подобаващо в Стара Загора, след като спечелиха сребърните медали за сезон 2014/15. Вицешампионите ще бъдат чакани от феновете си на площада пред Община Стара Загора, където ще бъде отбелязано завоюването на второто място в крайното класиране на "А" група.

Берое ознаменува по един прекрасен начин края на един от най-успешните сезони в историята си. Момчетата на Петър Хубчев направиха 1:1 с Лудогорец в Разград и подпечатаха с това сребърните медали, които им бяха връчени веднага след мача на "Лудогорец Арена", заедно с награждаването на домакините с шампионската титла.

"ПФК Берое, НФК Берое и Община Стара Загора организират посрещане на вицешампионите тази нощ (31 май срещу 1 юни) в полунощ на площада пред Община Стара Загора. Обличайте беройските дрехи, вадете беройските знамена, запасете се с добро настроение и ви чакаме да благодарим на щаба и футболистите за прекрасния сезон", информираха от клуба чрез Beroe.bg.

Тимът от Стара Загора спечели за първи път в своята история сребърните медали в „А“ група. Досега Берое имаше една титла и едно трето място, но никога не бе ставал вицешампион. Старозагорци получиха бронза през сезон 1971/72, когато първи и втори завършиха съответно ЦСКА и „Левски”. През сезон 1985/86 Берое триумфира с шампионската титла, а зад него останаха Тракия (б.р. - "Ботев" Пловдив) и Славия




"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015