Дербито "Левски" - ЦСКА ще се повтори още веднъж само след няколко дни. "Червените" победиха в събота с 1:0. С това те завършиха на трето място редовния сезон, а "сините" са шести и според схемата в плейофите ще играят още следващата седмица. Пак според същата схема един срещу друг се изправят четвъртият и петият, а това са пловдивските "Ботев" и Локомотив.

Т.е. освен софийско дерби "Левски" - ЦСКА следващата седмица ще има и пловдивско между Локо и "Ботев". Тук идва любопитната подробност. "Ботев" е четвърти след редовния сезон и трябва да домакинства на големия си съперник. От началото на пролетта обаче "канарчетата" играят на базата в Коматево. На това място в събота фен удари с бутилка треньора на Локомотив София Стефан Генов. Ако Дисциплинарната комисия накаже "Ботев", дербито с Локомотив може да се играе без публика. Дори и "Ботев" да се размине с наказание, двубой на базата в Коматево, която е с далеч по-малък капацитет от клубните стадиони "Христо Ботев" и "Локомотив" ще създаде трудност за организация и опазване на двете агитки.

Очакваме какво решение ще вземе Дисциплинарната комисия към БФС, за да стане ясно къде ще играят "Ботев" и Локо и въобще ще има ли публика на един от най-големите мачове в България.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ