ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Спортист (Своге) успя да спечели с 2:1 гостуването на Етър на "Ивайло" в дербито на 22-ия кръг и завърза още повече интригата във Втора лига. Така "шоколадите" продължиха отличното си представяне през пролетния дял на първенството, а освен това прекъснаха серията на "болярите" от шест мача без поражение. 

С успеха Спортист събра 39 точки и излезе на трето място във временното класиране. Етър е втори само с точка повече. Лидерът ЦСКА 1948 II има 44 точки, но е без право на класиране в елита, където е първата формация на "червените". 

Друг от кандидатите за Efbet Лига - Крумовград, има 37 точки преди домакинството си на Струмска слава (утре от 17:00 часа).

При гостуването на "Ивайло" Илия Русинов откри резултата за Спортист в 17-ата минута, а в 36-ата Даниел Младенов изравни, като това беше първи гол във вратата на тима от Своге от началото на годината във Втора лига.

И второто попадение за отбора на Петър Колев, оказало се победно, вкара Русинов - в 59-ата минута. 

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Първата интересна ситуация се откри пред вратата на гостите от Своге. Футболист на Етър отправи мощен удар, който бе избит от Мартин Величков, топката попадна в краката на Мартин Тошев, който се разписа, но бе в засада и попадението не бе зачетено. 

„Шоколадите“ откриха резултата в 17-ата минута. Тогава капитанът Владимир Семерджиев изведе отлично отдясно в наказателното поле Георги Николов, който стреля силно от близка дистанция. Вратарят Християн Славков спаси удара, топката обаче полетя нагоре и след това попадна права в Илия Русинов, който буквално от голлинията я добута в мрежата - 0:1. 

Шест минути по-късно "болярите" отново отбелязаха във вратата на Мартин Величков след добра атака, но и това попадение не беше зачетено. Тошев изведе Кольо Станев на десния фланг, след което центрира отлично в наказателното поле към Младенов, който отбеляза, но имаше засада.  

В 35-ата Спортист направи пропуск. Борис Димитров получи подаване на отлична позиция, но стреля над вратата. В ответната атака Етър изравни. Георги Александров подаде на Крум Стоянов на левия фланг, той центрира отлично към капитана Дани Младенов, който беше оставен непокрит и засече перфектно с глава - 1:1.

Първата по-интересна ситуация през втората част беше на сметката на домакините. Евгений Илиев получи пред наказателното поле, обърна се и отправи удар, който Мартин Величков успя да отрази.

В 59-ата минута Спортист отново поведе. Георги Николов надбяга Георги Александров и подаде към Илия Русинов. Нападателят пусна топката покрай Валери Христов, изпревари го и останал сам срещу вратаря вкара за 1:2.

В 76-ата минута се получи разбъркване в наказателното поле на Спортист. Хавиер Бетегон не успя да нанесе хубав удар, топката беше избита и се озова в Олег Димитров. Халфът стреля над вратата. Малко след това ножичен удар на Даниел Младенов попадна в ръцете на Мартин Величков. До края Етър не успя да изравни и радостта бе за гостите от Своге.


Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК