Наставникът на Локомотив (Пловдив) Стефан Генов е притеснен за бъдещето на отбора. Той даде пресконференция преди утрешния шампионатен мач срещу “Ботев” (Пловдив), който започва в 17:00 часа.

“Очаквам оспорван и зрелищен двубой. Искам спортсменско поведение на терена и по трибуните. Готови сме. Футболистите искат да дадат всичко от себе си. Дерби е, няма как да се изненадаме. Няма и фаворит. Нищо, че съперникът ни е по-напред в класирането. Дербито ще се помни дълго, най-вече като резултат.

Настроението е добро. Мислим само за този мач. Стараем се да изолираме проблемите от мача с “Левски“”.

“Некоректно поведение на един вестник. Долна клевета, която повлия на привържениците ни. Отрази ни се зле. Не е коректно да се криеш зад “екип“. Пиши си името... Мога да бъда упрекнат за всичко, но не съм продажник! Чисти сме, няма продажници в отбора. Срещу “Левски” ни липсваше класата в завършващата фаза“.

“Загрижени сме за бъдещето на отбора. Болка и ангажимент е какво ще правим... Това ни е проблема. Определено се притесняваме от бъдещето. Харесали сме футболисти за лятна селекция, но дотук. Нямаме и възможност за трансфери. Търсим с изтичащи договори и свободни агенти“, завърши Генов.