Капитанът на националния отбор Стилиян Петров остана оптимист и след загубата с 0:3 от Украйна в контролата, играна в Киев.

"Неприятно е. Случва се много често за нас, но както казах - ще бъде дълъг път с млади момчета, те все пак са неопитни. Допуснахме леки 3 гола, но ще има такива грешки. Тези момчета само могат да се учат. Станаха и доста позитивни неща. Неприятното е контузията на Бандаловски, мисля, че е сериозна", заяви Петров.

"Не бяхме разкъсани, бяхме добре групирани, допуснахме елементарни голове, но това е нормално. Украинците нямаха кой знае колко положение. Държаха повече топката, но и ние имахме положения, ако бяхме вкарали можеше да е друго", продължи пред "Гонг" халфът на Астън Вила.

Относно играта на четиримата дебютанти, Стенли коментира: "Много добро, те имат талант и могат да се развиват."

За работата на Михаил Мадански пък капитанът сподели: "Позитивно е. Той вижда нещата позитивно и иска да работи, това е най-хубавото. Ще коментираме като се приберем какво сме направили. Има си треньор, който да дава оценка. Това са млади момчета, които тепърва влизат в големия футбол. Отдавам грешките на липса на концентрация, всеки се старае. Играем, стоим компактно и изведнъж допускаме елементарни грешки. На база на резултатите в последните няколко години, всеки един треньор ще има за задача да направи така, че отборът да заиграе както иска. Трябва да се научим да се защитаваме и след това да атакуваме. Футболисти от калибъра на Мартин Петров липсват и не трябва да се отказваме от такива футболисти, те могат да помогнат на тези млади момчета."

"Аз имам много неща да казвам, но не е сега моментът", завърши халфът на Астън Вила.