Бившият треньор на Лудогорец Стойчо Стоев е доволен, че се поразшумя около името му, най-вече заради пробива в Лига Европа. Специалистът се надява това да му е от полза и да се уреди с работа в чуждестранен клуб. 

"Работи ми се в чужбина. Това е предизвикателство, което искам да опитам. Искам да видя дали ще се справя. Благодарение на Лига Европа се поразшумя около името ми. Сега няма интерес, защото съм твърде прясно уволнен”, призна Стойчо Стоев в предаването „Спортна треска” на БНТ1.

Специалистът разкри, че преди време клубове от Чемпиъншип са го искали за свой мениджър, но е останал верен на Лудогорец. „Имам сключен договор с английска мениджърска агенция, която сама ме намери и пожела да подпишем. Наистина имаше интерес към мен от Чемпиъншип, но тези клубове вече си имат треньори”, разясни Стоев.

Той благодари на Лудогорец, че клубът му е дал шанс да докаже треньорските си качества и пожела на наследника си Георги Дерменжиев да постигне неговите успехи. „Нещата отидоха в насока, която показа, че може би моето време е изтекло, Но това си е решение на собственика. Не би трябвало аз да казвам защо се разделихме с Лудогорец. Не се разделям с лоши чувства с Лудогорец, защото ако не бях в Лудогорец, надали щях да мога да покажа треньорските си качества и умения. Бях решил, че ще остана в Лудогорец, стига да ме искат. Надявах се да успеем да влезем в групите на Шампионска лига, или поне евентуално в Лига Европа. На всеки треньор пожелавам такива емоции да изпитат в евротурнирите. Надявам се Георги Дерменджиев да постигне успехите, които са постигнали предишните треньори”, заяви Стоев.

Специалистът смята, че повечето треньори наистина се изчерпват в един отбор след определен период от време. „Един треньор след определен брой години се изчерпва. Но има и треньори от типа на сър Алекс Фъргюсън и Арсен Венгер, които изкарват много години. В България го няма това търпение. Едно леко лъкатушене и веднага се търси треньорска смяна”, коментира Стоев.