Треньорът на "Левски" Стойчо Стоев сподели очакванията си за изключително важния мач - реваншът от полуфиналите за Купата на България срещу Лудогорец. Битката е утре от 18:45 часа на "Герена", като специалистът изтъкна на брифинга си, че последните дни не спира да успокоява футболистите си и се надява те да не прегорят срещу шампионите.

"Не мога да гадая какво ще се случи. Ще се стремим да вкараме гол или голове, както и да не допуснем. 0:0 е по-добър резултат за Лудогорец, отколкото за "Левски". Футбол е, нище не се знае, утре ще стане ясно на мача", коментира Стоев.

"Стремя се да успокоявам момчетата. Преди такъв мач всеки може да прегори. Мачът е важен за отбора. Както на футболистите, така и на мен много ни се иска да отидем на финала и да зарадваме феновете. Пълният стадион ще окаже позитивно влияние. Футболистите ще направят всичко възможно да ги зарадват. Когато има публика, настроението за игра е напълно различно. Дано във времето публиката се върне на стадиона", каза специалистът.

"В един контактен спорт, какъвто е футболът, е нормално в един момент да има и по-остри единоборства. Това са нормални неща, които виждаме и на европейската сцена. Предполагам, че все пак коректността ще надделее утре", надява се Стоев.

"Уважавам съперника, след като съм бил там цяла година. Лудогорец може да не е достатъчно убедителен в последно време, но те са изграден отбор във времето и може би има регрес в тяхната игра. Но това не значи, че са по-слаб като отбор. Те са отбор, който знае важността на всеки мач. Те са убедени, че вече са шампиони. Цяла България вече е убедена, че Лудогорец е шампион, но със сигурност знаят какъв мач ги чака тук на "Герена" и ще се покажат в съвсем друга светлина", продължи треньорът на "Левски".

"Няма с какво да се изненадаме, но съм убеден, че ще стане хубав мач за зрителите и дано ние да сме печеливши. Някой път в такъв оспорван мач дребни детайли решават победителя. Дребни детайли решават такъв мач. Очаквам някакъв фойерверк на някой футболист, който да реши реванша. Може пък грешка на някой играч... понякога това решава крайния изход", обясни Стоев.

Попитан за съдийството на реванша, наставникът на "Левски" каза: "Имам притеснения до такава степен, че живеем в България и знаем как се случват в някаква степен нещата. Надяваме се, че съдията усеща важността на мача. Дано се представи добре и да бъде обективен в решенията, които взима."

"Тренирахме дузпи, и това го има като вариант. Настройката в момента е доста добра. Определено има блясък в очите на футболистите. Настройката е добра и футболистите чакат мача. Знаем, че се изправяме срещу най-добрия отбор, но няма притеснение", добави Стойчо Стоев.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015