Наставникът на "Левски" Стойчо Стоев съобщи на пресконференцията си след първата тренировка на тима за 2016 година, че на "Герена" очакват петима нови играчи.

"В събота чакаме нов играч. Всичко е уговорено и го чакаме да пристигне, но винаги нещо може да се случи. Други двама също в събота ще кажат "да" или "не". И евентуално другата седмица до сряда за още двама ще се знае. На лагера в Турция може би ще бъдем изградени като отбор", каза Стоев.

"За нормален човек 1 милион са много пари, но не и за селекция. Стандартите във футбола са такива, че футболистите предпочитат да продължат кариерата си в тим от бивша съветска република, вместо в България. За първия желан от нас състезател ни поискаха 1,5 милиона, за втория - 2 милиона, и за третия се отказахме. Отборите им знаят, че са качествени и искат сериозни суми. Решихме да привличаме играчи до 24-25 години, защото мислим за бъдещето. Можех да взема 30-35 годишни, да и такива ще ни трябват, но трябва да мислим за бъдещето", коментира треньорът на "Левски".

"За съжаление на българския пазар няма чак толкова българи, които по моите виждания да са готови да свършат нужната работа на "Левски", обясни Стойчо Стоев.

"Гаджев има сключен договор с Рубин (Казан) (б.р. - обърква се, тъй като става дума за Кубан Краснодар), който влиза в действие от 1 януари. Той и Белаид вече не са състезатели на "Левски", каза треньорът на "сините".

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016