Треньорът на "Левски" Стойчо Стоев направи интересно сравнение на битката на "сините" срещу Лудогорец за шампионската титла.

"Чисто спортно-технически се опитваме да сме достоен противник на Лудогорец. Ако имаш качествени футболисти, си поставяш високи цели и те са реални. Ако не... aко вие карате Лада, а аз Мерцедес, ще искате, но няма да можете, гарантирам ви", направи съпоставката Стоев, който за момента няма осигурено нито едно зимно попълнение, а в същото време "Левски" се раздели с няколко основни играчи.

"Дайте да направим селекция и тогава мога да бъда по-обстоен и по-реален в това, което се опитвам да кажа. "Левски" и много преди мен си е поставял високи цели. Въпросът е доколко в момента кореспондират с реалността е друг въпрос. Но сезонът няма да ни е проформа и да чакаме да приключи, а искаме да сме достоен противник на Лудогорец", добави Стоев.

"Футбол се прави с пари. Когато ги имаш, е лесно. Защо по 5 милиона? Лудогорец например имат пари и става лесна селекцията им“, добави Стоев.

Попитан за думите на вратаря на разградчани Владислав Стоянов, че Лудогорец ще стане шампион с минимум 7 точки преднина, Стоев коментира: „Нямам представа дали такава прогноза е логична. Той изхожда все пак, че те са изграден отбор. Отбор със самочувствие, четири пъти шампион. Дали ще се получи ще видим.“

"Трудно бихме взели футболист от Литекс. Още повече, че не се знае и какво ще стане с клуба. Ако изхвърлят Литекс и им вземат точки, ние сме потърпевши, тъй като ставаме с пасив от 5 точки зад Лудогорец, другите ни настигат. Естествено, че искам Литекс да остане в "А" група", добави Стоев.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016