Наставникът на "Левски" Стойчо Стоев се е учил на треньорския занаят от легендарния Георги Василев-Гочето.

„Може би съм си заслужил любовта на феновете на "Левски". Не очаквах толкова бързо да ме приемат. Аз не съм юноша на "Левски", а бързо ме приеха. Не съм грандоман и човек, който влиза в конфликти. Хубавото е, че има прогрес в отбора и аз го виждам", коментира Стоев при гостуването си в Актуално студио „Дерби“.

Специалистът каза, че е привърженик на треньора на Байерн и бивш наставник на Барселона Пеп Гуардиола - „Винаги ми е харесвал стилът на Гуардиола, комбинативния футбол. Всички бяха прехласнати по футбола тики-тики, който изповядваше в Барселона. Харесваше ми начина, по който играчите предприемаха преса след загуба на топката. Тази преса за пръв път я видях в Барселона. Друг треньор, който харесвам, е Ариго Саки. Това беше преходът, който правеше неговият отбор от нападение в защита. Да не изреждам много големи треньори като Моуриньо и Анчелоти. Може от Моуриньо да се научи как да печели. Той не изповядва най-красивия футбол, но печели", каза наставникът на "Левски".

"Когато правех първите стъпки в треньорството се учех от Георги Василев. Ходих да гледам негови тренировки", спомни си Стоев.

Той бе попитан дали "Левски" има идея да използва свой дублиращ отбор в „Б” група или ще се откаже от тази възможност, както ЦСКА заради финансовата криза. „Левски" мисли за отбор в „Б” група, но пак всичко е свързано с финанси, защото издръжката на един такъв отбор е минимум 200 хиляди лева", каза Стоев.

„Гикевич не е поискал разговор с мен. За мен той е приключена тема", коментира треньорът за изгонения от него полски нападател.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015