Христо Стоичков продължава да е основна тема в Румъния. Камата е в град Дудещи (старото име е Стар Бешенов), където днес от 18:00 часа ще бъде открит стадион, носещ неговото име "Христо Стоичков Арена". Футболната легенда ще играе с редица звезди благотворителен мач в чест на 275 години българска общност в Тимишоара.

И в Румъния обаче Стоичков не остава на мира БФС и Борислав Михайлов. Повод за думите на Камата са въпросите, които Христо Порточанов първи отправи чрез вестник "ШОУ", а след това и агенция БЛИЦ още преди време, дали Михайлов е будил посред нощ Стоичков като селекционер на националния отбор, за да го кара да участва в уговаряне на резултат. "Излез и кажи истината, точно на хората в очите, дали си участвал в тази схема, която участваш. Да кажеш истината на хората, да разберат какъв човек си от там нататък хората ще кажат, ще преценят дали си точният човек за точното място“, заяви Стоичков.

На въпрос, оказвал ли му е президентът на БФС натиск, легендарната „осмица“ коментира: „Да каже той, аз отдавна съм го казал. Да излезе и да каже, ако е много мъжкар, ако е много зрял, както говори, че не е вярно. Времето ще покаже.“