Христо Стоичков обеща, че до 2,5 години България ще има нов национален стадион.

"Първата копка ще бъде през първата седмица на януари 2012-а", заяви Камата, който вече доведе испанска компания, която инвестира в проекта.

Фирмата "Тукис" заедно с Ицо съвсем скоро ще започнат строеж на още два модерни стадиона, които са планувани да се построят на мястото на сегашния "Септември" в столицата и в Пловдив. За този под тепетата Камата заяви, че нещата до голяма степен зависят от общината що се отнася до разрешителни и други нормативни документи.

"Обещавам, че до 2,5 години България ще има нов стадион, но искам всичко да е по установения законов ред. После да не ме обвиняват и да няма запитвания от някакви агенти и доносници", каза Стоичков в предаването "Карбовски:Директно" по "Нова телевизия".

"Новият национален стадион ще бъде изграден в квартал "Враждебна", добави Ицо.

"Трите проекта са готови. Само преди няколко дни бяхме на предпоследни срещи с г-н Дянков, със спортния министър Свилен Нейков. Там вече се уточниха параметрите, горе-долу какви взаимоотношения ще имат. Българският народ заслужава нов национален стадион, модерен", завърши Христо Стоичков.