Носителят на "Златната топка" Христо Стоичков отбеляза годишнината от победата на ЦСКА над Рода с дузпи в Нидерландия. Успехът на 15 март 1989 година класира тима на Димитър Пенев на полуфинал в турнира за КНК. Ицо бележи гола за "армейците" в редовното време, а след това идва големият миг на вратаря Илия Вълов, който се превръща завинаги в Героя от Керкраде. 

„Днес е един от най-важните дни в живота ми! През 1989 г. играхме четвъртфинал за КНК срещу Рода! Вкарах гол! ЦСКА победи и отидохме на "Камп Ноу"!“, написа голмайсторът на Мондиал’94 в страницата на бранда си H8S във „Фейсбук“.

Първият мач в София завършва с победа на "армейците" - 2:1, като головете бележат Стоичков в осмата минута и Емил Костадинов в 64-ата. За Рода точен е Мишел Буребах в 80-ата.

На реванша холандците също печелят с 2:1. Рода повежда с 2:0. 12 минути преди края отново Камата се разписва и запазва надеждите на ЦСКА. Стига се до изпълнение на дузпи. При тях нещата тръгват зле за родния гранд - Любослав Пенев пропуска първия удар. Тогава в герой за "червените" се превръща вратарят Илия Вълов, който спасява изстрелите на Грунендейк и Буребах. От своя страна точни от бялата точка са Георги Георгиев - Гецата, Трифон Иванов, Недялко Младенов и Христо Стоичков. Така футболистите на Димитър Пенев елиминират Рода и ЦСКА си осигуря сблъсък с Барселона на полуфиналите на КНК ("червените" губят с 2:4 в Испания и 1:2 в София).
 

Днес е един от най-важните дни в живота ми! През 1989 г. играхме четвъртфинал за КНК срещу Рода! Вкарах гол! ЦСКА победи и отидохме на Камп Ноу!

Публикувахте от H8S Hristo Stoitchkov в Сряда, 15 март 2023 г.