Христо Стоичков е специален гост на ФИФА за конгреса в Руанда. Кавалерът на "Златната топка" долетя в столицата Кигали от Маями.

Поканата дойде лично от президента Джани Инфантино и генералния секрета Фатма Самоура, които водеха най-големия форум. Стоичков е в прекрасни отношения с двамата и почти непрекъснато бяха заедно по време на световното първенство в Катар.

"Благодаря за честта на Инфантино и Самоура, че ме поканиха за гост на конгреса на ФИФА", написа Стоичков в страницата на бранда си H8S във "Фейсбук".

"Радвам се, че съм в Руанда и ще срещна толкова много приятели", добави Камата.

Инфантино включи Камата и в церемонията по награждаването на най-добрите на ФИФА за 2021-а.

Официални представители на България на конгреса са Борислав Михайлов, Емил Костадинов и Михаил Касабов.

Световната централа промени формата на Мондиал 2026 в САЩ, Мексико и Канада. За първи път турнирът ще е с 48 отбора. Вместо новаторското 16 групи по три отбора ФИФА реши да се върне към традицията - 12 групи с по 4 тима. Финалът ще е на 19 юли. 

ФИФА утвърди официално световното клубно първенство. То ще стартира през 2025-а и ще се играе на всеки четири години. От Европа ще участват 12 тима, задължително последните четири носителя на Шампионската лига. Останалите - според коефициента на УЕФА.

Ще има и още един минитурнир на ФИФА, в който ще участват всички континентални първенци, като носителят на Шампионската лига ще играе директно на финала, а останалите пет - в плейофи.

 

Благодаря на президента Джани Инфантино и генералния секретар Фатма Самоура, че ме поканиха за гост на конгреса на FIFA ! Радвам се, че съм в Руанда и ще се срещна с толкова много приятели! 8hristo.com

Публикувахте от H8S Hristo Stoitchkov в Сряда, 15 март 2023 г.