Две от легендите на българския футбол Христо Стоичков и Борислав Михайлов заровиха томахавките. Двамата големи се събраха в Залата на славата на Камата по повод 30 години от Мондиала в САЩ, през 1994 година. Празничното събиране бе открито от домакина Стоичков, а видео в профила на Красимир Балъков показа Ицо и Боби в отлично настроение на една маса. Възпитаниците на Димитър Пенев се събраха в музея на Христо Стоичков, за да си спомнят специалните моменти. Още в самото начало Камата покани Михайлов на сцената, а стражът бе категоричен, че винаги е ценял носителя на "Златната топка".

"В годините всеки е правил грешки, аз най-много сигурно, но днес е един от тези моменти, където... трябва да викна нашият капитан да дойде... Боби Михайлов!", заяви емоционално Стоичков и покани на сцената бившият вратар и президент на БФС, след като двамата си стиснаха ръцете и се прегърнаха.

"Благодаря ти, Ицо. Първо искам искам да ти благодаря за тази крачка, така или иначе ние винаги сме били близки", започна Михайлов и добави, че не е спирал да обича своя бивш съотборник.

"Въпреки журналистите - винаги съм казвал и чувствал, че те обичам. Страхотна инициатива, че успяхме да се съберем. 30 години е една епоха за хората - много време. Ние направихме нещо голямо и сега като гледаме Европейското - виждаме колко е трудно да стигнеш до последния мач. Ние изиграхме 7/7 мача. Винаги сме били силни, когато сме били заедно. Ще продължим да бъдем силни, защото ще бъдем заедно”, категоричен беМихайлов.

Преди години след мач между Литекс и Локо София Камата, който бе наставник на ловешкия тим, обяви: "Естествено, че съм нервен. Не може един, който иска да някакъв фактор в българския футбол, да е най-големият боклук. Не може да се подиграва с труда. Да си вдига картони където си иска, каквото си иска, чиста дузпа не дава, ами как да го направя, как да вляза при тези деца. И утре да ме сочат, че съм дал мача на Локомотив. Това ли да пишат утре? Тия мършляци. Да, оня с перуката е същият, където е във Футболния съюз. Той също е боклук! Не ме интересуват глобите, аз имам пари за разлика от тях. Представете си, ако не съм аз какво ще е тука. То бива, бива тая простотия, ама чак пък толкова. На мен не може да ми писне. Специално тоя, дето по цял ден върви и не се прибира в България, няма да ми писне от него. Да, ще остана напук на него, да го е яд".

"Какво искате да направим? Ама се подиграват с тия деца, няма да стане. Виждате как стават шампиони, ония другите лягат. Мен няма да ме сочат с пръст, щом загубя един мач. Няма да сочите, че съм дал мача. И децата ги уча футбол да играят. И не ме е срам. Но няма да се подиграват. Каква среща да търся с тоя от БФС, не му споменавай името. Докато някъде не го хвана, да го пребия. Това ще стане. Ако си мисли, че е много голям президент, ще е единственият в историята, който няма да отиде да гледа неговия отбор на световно първенство, а ще ходи само на екскурзии", обяви навремето Стоичков.

Тази вечер героите от САЩ 1994 организират благотворително събитие, на което ще разкрият подробности за новия си съвместен проект - фондация "Национали 94". Ако някой от златното поколение изпадне в нужда, той ще бъде подкрепян от фондацията. Тя може да подкрепя и други играчи, и деца в нужда.