Христо Стоичков говори пред репортерите в столичeн мол, където раздаде автографи и показа пред стотици фенове "Златната топка" на "Франс Футбол". Te се редиха на опашка, за да се докоснат до Камата и да си купят биографичната му книга "Христо Стоичков. Историята", написана в съавторство със знаменития журналист Владимир Памуков.

"Без всичките ми съотборници нямаше да имам шанс за "Златната топка". За мен е гордост от една малка България да имаш такъв трофей. Показахме, че можем, но да не оставаме само със спомените. Дано някой тръгне по нашия път и да имаме поне футболист, който да бъде номиниран, макар и с един глас. Лошото е, че нямаме такъв, това е най-голямата беда", каза Стоичков. 

"Работата ми е такава в Маями, че не се прибирам много в България. Когато имам възможност, винаги съм бил сред феновете в България. Не мога да ви кажа въобще какво става в българския футбол. Няма да се връщам 15 години назад какво съм казал. На националния отбор остават два мача, които трябва да са най-важните. С Унгария е най-важният и четири дни след него ще имаме шанс да се класираме за Евро 2020. Ако не вярваш, няма как да се класираш. За тези два мача да забравят точките от квалификациите. Футболистите трябва да поемат отговорност", коментира легендата. 

"Никога няма да забравя деня, в който видях "Златната топка" с името ми за първи път. Няма как да забравя и как спечелих Шампионската лига, няма как да забравя и голмайсторския приз от световното първенство през 1994 година. Тези неща се помнят", добави Стоичков. 

Голямата актриса Татяна Лолова също се срещна с Камата в столичния мол.

Кадри "Спортал":