Христо Стоичков изправи на крака повече от 1500 зрители, изпълнили зала "Орловец" заради него. Треньорът на Литекс тази вечер гостува в Габрово за представянето на биографичния си филм, както и взе участие в демонстративен мач.

"Специални благодарности на кмета Таня Христова и Община Габрово, на Росица Бакърджиева и екипа на спортна зала „Орловец“, за поканата да представя филма си тук, и за възможността да изпитам тези приятни емоции“, сподели звездата на българския футбол след шоуто в зала „Орловец“.

Повече от 1500 зрители дойдоха да видят биографичния филм за футболната легенда и това е най-многобройната публика, събирала се за едно излъчване от пускането на лентата по кината в България до момента, съобщиха създателите й Борислав Колев (сценарист и режисьор) и Лора Ченакова (изпълнителен продуцент).

90-минутният филм показа най-титулувания български футболист в друга светлина, различаваща се драстично от неговия клиширан медиен образ, и донесе много послания за малките бъдещи футболисти, и спортисти. В лентата са проследени най-важните моменти в живота и уникалната професионална кариера на Камата: детството в Пловдив, първите стъпки във футбола и събитията, формиращи характера му; израстването му като водещ футболист с екипа на ЦСКА; невероятните години в Барселона, където се превръща в мегазвезда и идол на милиони фенове; фундаменталната му роля в националния отбор на България, където е абсолютният лидер и вдъхновител на чудото от световното първенство в Америка през 1994 година, довело до „пиянството на един народ”...

По време на прожекцията Стоичков получи много овации, а след края на филма публиката се изправи на крака пред легендата на българския футбол.

„Направи ми впечатление, че залата беше почти пълна, а не се чу дори едно звънене на телефон. Хората реагираха на това, което се случва във филма, и това показа огромното им уважение към тези, които в продължение на три години го правиха. Искрено благодаря за компетентното и топло отношение на габровската публика. Тя беше прекрасна“, сподели Камата, цитиран от sport-gabrovo.com.

4_10.jpg

Носителят на "Златната топка" показа на габровци, че все още не е загубил добрите си футболни умения и записа пълни 30 минути (2 х 15) в демонстративен мач, в който негов отбор срещна сборен състав от най-добрите играчи участници в XXI-я турнир по минифутбол за купата на Община Габрово. Срещата, ръководена от международния рефер Георги Йорданов, завърши при резултат 5:2 за Стоичков и компания. Ицо реализира един от головете за своя отбор, по типичния за него атрактивен начин, като прехвърли вратаря.

Интересен беше фактът, че в селекцията на Камата беше и режисьорът на филма – Борислав Колев, който в последствие сподели, че така е реализирал едно от големите си желания – да играе в мач рамо до рамо с легендата. Двете попадения за габровския отбор пък бяха отбелязани от футболисти, които вече са попаднали в полезрението на Стоичков – Ивелин Лазаров и Пепи Казаков. Иво Лазаров беше едно от момчетата избрани в националната селекция на „Жилет” за футболни таланти и през 2008/2009 беше на едногодишно обучение в школата на Камата в Барселона, а Пепи Казаков и в момента е част от футболната академия на Стоичков в Етрополе.

Вижте видео - ТУК