Председателят на Комисията по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта в парламента Огнян Стоичков отсече, че анулираната контрола България – Естония (2:2) е срам за нас. Както е известно, след състоялия се приятелски мач в Турция през февруари се вдигна нечуван скандал, който гласеше, че срещата е нагласена чрез огромни залози на “черно тото”.
 
"България търпи удари върху своя международен престиж. Решението е свързано и с отмяна на точки. Ние в момента сме на 45-то място в ранглистата и след отмяната на този мач ни се отнемат точки, ние падаме по-надолу, отнемат се головете на Ивелин Попов. Трябва да се връщат печалбите от залозите – това е страхотен резил, нямам какво да си заравяме главата в пясъка и да казваме, че този тайфун, който ни замита в момента, не ни касае", коментира депутатът.
 
"ФИФА отменя мач на България. Те явно са провели разследване. Боби Михайлов е вече в Изпълкома на УЕФА, той има също административни лостове и може да провери. Ако нашата футболна федерация възразява, ако има доказателства, че мачът е бил лоялен и коректен, може да се обжалва решението на ФИФА", посочи още Стоичков.
 
Той ще поиска обяснение от БФС за решението на ФИФА да обяви контролата, играна на 9 февруари в Турция, за недействителна.
 
“Една седмица след мача поисках отговор от БФС дали има някакво разследване относно появилите се съмнения за уговорки. Попитах в централата ни и дали от ФИФА са поискали някакви документи. Отговориха ми чрез писмо, в което се казваше, че разследване няма. Буквално писмото беше от няколко реда и се отричаше за проблеми. След решението на ФИФА, че мачът се отменя, аз отново ще потърся БФС за мнение”, завърши Огнян Стоичков.