Президентът на естонската футболна федерация Айвар Похлак потвърди пред местните медии съмненията, че двубоят между националния отбор на страната и България (2:2) е бил манипулиран.
 
“Вече знаем, че е имало необичайно високи залози за мачовете Латвия – Боливия (2:1) и Естония – България (2:2). Големи залози са били направени за общия брой голове в двата мача, което поставя под съмнение честността на съдията. Вече информирахме УЕФА и оттам обещаха, че ще проучат задълбочено проблема”, заяви Похлак.
 
Той признава, че е започнал да има съмнения за мача преди няколко седмици, когато бил на посещение в Уругвай. Похлак признава, че естонците са водили преговори за контролна среща с Боливия, но южноамериканците са се спрели на двубой с Латвия. Боливийците признали, че им е било пратено да изиграят този двубой.
 
Подозренията на президента на естонската федерация се повишили, след като разбрал, че България е дала съгласието си за мача, въпреки че имидж правата вече били продадени. Българите първоначално не са имали интерес към провеждането на двубоя./БЛИЦ