Христо Стоичков пристигна просълзен в България от Щатите и е отказал да разговаря с когото и да било. Така се потвърди новината на БЛИЦ СПОРТ, че днес се очаква пристигането на Ицо от САЩ заради трагичната кончина на бившия му съотборник в ЦСКА и националния отбор Трифон Иванов, който почина внезапно на 13 февруари.

Легендарният нападател ще пътува за Велико Търново, където в сряда ще си каже последно сбогом с един от най-големите си приятели.

От летището разказаха, че на паспортния контрол Стоичков е признал, че е имал близо 500 неприети повиквания през нощта, когато е спял, а се е разчула трагичната новина за Трифон. Той веднага информирал шефовете си в американския тв канал "Унивижън", че тръгва за България, и отменил всички свои предавания. Обещал, че ще се прибере веднага след погребението, пише "Труд".

"Трифон беше от най-добрите ми приятели, само преди няколко дни говорих с него, не мога да повярвам", каза през сълзи Стоичков няколко часа след кончината на железния защитник.

Почти всички от Пеневата чета ще бъдат във Велико Търново за погребението в сряда. Няма да присъстват само някои от тези, които живеят в чужбина и не са получили разрешение от работодателите си. Всички те обаче ще изпратят венци в памет на своя другар.

ВСИЧКО ЗА ТРИФОН ИВАНОВ - ТУК!!!