Ходих на бозуки и беше пълно с народ. В Гърция криза няма. Така треньорът на Литекс Христо Стоичков отговори на репортер на телевизия "Нова Спортс" как ще коментира проблемите в южната ни съседка.

Негов преводач беше бившият халф на "оранжевите" и ЦСКА Алтин Хаджи. Много солунски журналисти дойдоха на контролата между шампионите и местния Аполон (Каламария) (4:0) най-вече, за да се снимат със Стоичков.

Ицо остана силно изненадан от въпроса кой за него е по-велик - Марадона или Пеле.

"Аз си мисля, че ще ме питаш кой е по-добър между Саравакос и Самарас, а ти за Пеле и Марадона говориш“, отвърна Стоичков и поясни, че никога не би направил подобно сравнение. Гръцкият репортер побърза обаче да уточни, че поставя треньора на Литекс наравно с двамата големи.

Разговорът продължи по темата Барселона. „Надявам се на финала в Шампионската лига да видя Барса. Друго не мога да очаквам“, каза Стоичков.

Гръцкият репортер си спомни за времето, в което Ицо бе пред трансфер в Панатинайкос и го попита дали съжалява, че не е дошъл. „Да, искаше ме ПАО, но малко след това отидох в Барселона“, тактично отвърна носителят на „Златната топка“.

Репортерът продължи с още въпроси за гръцкия футбол от типа: Прогноза за мачовете ПАОК - Удинезе и Олимпиакос - Рубин, мнението му за дербито ПАОК - Арис, харесал ли е футболисти от двата тима и т.н. Журналистът специално помоли Стоичков да каже нещо на гръцките фенове: „Да подкрепят отборите си и да няма война по стадионите“, категорично отвърна треньорът на Литекс.

След това му се наложи да отговаря на още тревиални въпроси като тези дали би работил в Гърция и мечтае ли за треньорския пост в Барселона. Спортният репортер зададе и по-нетрадиционния въпрос дали Ицо би се пробвал в политиката. „Не бих го направил, аз не съм от никоя партия. Не се интересувам от политика“, заяви Стоичков и обясни, че само Господ знае какво ще се случи за вбъдеще.

Ицо каза няколко думи и за Литекс. "Чувствам се добре в този отбор. Свършихме много работа. Дано постигнем целите си."