Треньорът на Литекс Христо Стоичков коментира, че определено не е доволен от играта на момчетата си през първото полувреме на мача с "Ботев" (Враца), но през второто вече тя е била променена, и резултатът не закъсня - 3:1 за "оранжевите".

"Бих разделил мача на две части - много слабо първо полувреме, много брак, слаба дисциплина. Но второто полувреме явно отборът, когато знае, че е по-добър от противника, резултатът не закъснява. Доволен съм от трите точки, и това, че второто полувреме отборът показа това, за което работим всеки ден", заяви Стоичков.

Той не каза, че умората трябва да е сериозен фактор за по-слаба игра: "Аз съм играл 82 мача на сезон. Затова сме професионалисти, затова тренираме. Щом са футболисти, ще играят на всеки три дни."

"Очаквам всеки ден да се трудят, да тренират това, което им се дава като задачи. Досега, с изключение на един-два мача, мога да съм доволен от старанието, от желанието, и най-вече от професионализма. Футболът е колективна игра - когато се правят колективни грешки, всички са виновни, когато се правят индивидуални, пак грешката е колективна. Резултатите са свързани с общата разлика, успехите са на отбора, не са мои", продължи пред "Гонг" Христо Стоичков.

"От първия ден ви казах, че не ме интересува кои са пред мен и зад мен. Искам всеки мач да играят. Когато свърши годината, ще направим равносметка. Много пъти сме си правили равносметки, и после доникъде. Всеки ден ще се трудим. Когато се трудиш, резултатите идват", завърши наставникът с амбициите за титла на Литекс.