Звездният мач на юбилейната Каменица ФЕНкупа завърши със зрелищна победа на отбора на „Стоичков и приятели”. Тимът беше предвождан от Камата и бившия му съотборник в Барселона Джика Попеску. Двамата и останалите им съотборници надделяха със 7:6 след дузпи срещу отбора на новоизбрания спортен директор на “Левски” Даниел Боримиров и Йордан Лечков. Начало на двубоя даде председателят на БОК Стефка Костадинова, а на събитието присъства и футболен треньор №1 на ХХ век Димитър Пенев.

“Благодаря за поканата. За мен е истинско удоволствие да бъда до моя много близък приятел Христо. Винаги, когато имам възможност да бъда до него, го правя с огромно удоволствие, още повече щом става дума за приятели и футболни емоции”, заяви румънската звезда Георге Попеску.

Тимът на „Боримиров, Лечков и приятели” поведе ударно в началото на мача с две бързи попадения. Отговорът на „Стоичков, Попеску и приятели” не закъсня – още преди края на полувремето резултатът бе равен, а головата сметка за своя тим откри именно Камата, който водеше нападението на своя тим, докато Попеску зае типичния си пост в защита градеше играта на „белите”.

Второто полувреме предложи още четири попадения за крайното 4:4, като емоциите останаха до самия край на редовното време, тъй като тимът на Боримиров и Лечков изоставаше с едно попадение, но прати мача в дузпите с гол в последните секунди. Втората част се запомни и с една забавна ситуация – в опит да помогне на своя тим, Лече сложи бяла фланелка върху своята и се опита да „влезе” в тила на врага. Капитанът Стоичков, естествено, веднага сигнализира на рефера, но по своя познат емоционален начин, което доведе до жълт картон за Камата и непряк свободен удар за „черните”. При дузпите именно двамата вратари – Петков и Генчо Милев от Стара Загора, имаха най-много работа, а след като по една дузпа изпълниха всички представители на двата тима, се стигна до крайния 7:6./БЛИЦ