Легендата на българския футбол Христо Стоичков говори пред медиите пред приятелския двубой между ветерани на България и Турция в Кърджали днес. Камата си спомни за славните времена в ЦСКА и националния отбор и отчете, че настоящите футболисти нямат онзи хъс, като звездите от миналото.

"25 години са много и малко, но спомените остават. Приятелите ни от Турция тръгнаха по нашия път, за да стигнат до третото място в света през 2002 година. Трябва да си концентриран непрекъснато, за да успееш. Когато дойдох в ЦСКА попаднах на Георги Димитров, Стойчо Младенов, Ради Здравков, Георги Славков, Лъчо Танев, Пламен Гетов, който също дойде в ЦСКА в един период. Учихме се от тях. После се развихме, но трябваше да си готов. Всеки тръгна по своя път - аз, Емо, Любо, Трифон, лека пръст, Михтарски, Лечков, да не изреждам всички", заяви Стоичков пред медиите.

"Имахме хъс за победа, младото поколение това го няма. Трябва да си максимално отдаден на колектива. Като дете имах мечта да стигна да играя в "А" група. Георги Славков ми беше идол, ние сме пловдивчани, там съм израснал. Не знам как да използвам думата "аз". На първо място е колективът. Не обичам да гледам стари мачове и да гледам какво е било, носталгия няма", сподели още той.

"Предполагам, че никога няма да се повтори в една година България да има футболист голмайстор на Световно и със "Златната топка". Само четирима са в цялата световна история - Герд Мюлер, Паоло Роси, Христо Стоичков и Роналдо. Говоря за Феномена, не за сегашния", добави Камата.