Интересно разминаване се получава около оставката на легендарния Христо Стоичков в южноафриканския Мамелъди Съндаунс. Камата още вчера заяви, че напуска клуба, тъй като не му е предложен нов контракт. Настоящият договор на Ицо и помощниците му изтича на 30 юни.

В официалния сайт на Мамелъди потвърждават за подадената оставка, като благодарят на Стоичков и двамата му испански помощници.

Един от мениджърите на клуба коментира подробно случая със Стоичков. Според него ръководството на Мамелъди е предложило нов договор на българина и двамата му испански асистенти още на 24 януари, но при определени условия. Контрактът е бил за 3 години и трябвало да влезе в сила от 1 юли, ден след като изтече настоящият договор на треньорския щаб.

Шефовете на Мамелъди поставили като цел пред Ицо да спечели шампионската титла следващия сезон, както и да промени поведението си, както към Професионалната лига на ЮАР, така и към играчите на тима. Тези условия били съществена част от договора, който бил предложен на Камата. Българинът категорично не приел и прекратил разговорите.

Ръководството на Мамелъди Съндаунс ще привика днес треньора, за да разговаря за подадената оставка.

“Човекът има договор с Мамелъди до края на месец юни. Аз не знам дали той иска да развали контракта, или не. Ще говорим с него днес, за да разберем какво става”, каза говорителят на Мамелъди Алекс Шакоане./БЛИЦ