Христо Стоичков помага на "Левски" за зимната селекция. Това стана ясно, след като испанското издание "Диарио Кордоба" информира, че Камата е опитал да уреди за "сините" бразилски нападател. Става въпрос за 27-годишния Чарлес Диаш де Оливейра, който играе в местния втородивизионен Кордоба. Ицо е предложил оферта за бразилеца от името на "Левски" - 350 000 евро за клуба и 400 000 евро на сезон за футболиста.2_7.jpg

Предложението на този етап е отхвърлено, тъй като Кордоба разчита на Чарлес да помогне на отбора за спечелване на промоция за Примера дивисион.

Стоичков е преговарял за играча по време на посещението си в Кордоба в началото на седмицата, за което БЛИЦ вече ви информира. Ицо е бил на трибуните на стадион "Нуево Аркангел" на мача за Кралската купа между местния тим и Бетис (1:0).

В Кордоба Камата е бил придружаван от представител на "Левски", като предложението е било повече от примамливо за играч с изтичащ в края на сезона договор. "Диарио Кордоба" твърди, че "сините" предложили 3-годишен договор на Чарлес. За Кордоба щяло да има 20% от сумата при евентуален бъдещ трансфер на бразилеца. Ръководството на испанския клуб обаче е решило да задържи играча поне до края на сезона, тъй като счита бразилеца за важна част от отбора.

В момента Кордоба е на 5-ото място в Сегунда дивисион, изоставайки с 5 точки от лидера Елче, който е с мач повече. 27-годишният Чарлес има 5 отбелязани гола от началото на сезона, като е взел участие в 16 двубоя. Играчът е роден на 4 април 1984 г. и преди това е играл за португалския Фейрензе и испанския Понтеведра.