Христо Стоичков днес подкрепи каузата на феновете на ЦСКА, които събират пари, за да бъдат платени сумите по загубените дела срещу бивши футболисти на клуба. Заради едно от тях на „армейците“ беше забранено да картотекират новите си футболисти. Камата преведе 3000 лева по сметките на клуба.

Носителят на „Златната топка“ обаче ще направи много по-голямо дарение за каузата, пише „Труд“. Очаква се той да преведе 40 000 евро. Това обаче ще се случи, когато Футболна академия „Христо Стоичков“ получи точно тази сума от Левски. „Сините“ дължат парите по трансфера на Божидар Краев в Мидтиланд. Нападателят е продукт на школата на футболната легенда.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

На 16 септември Стоичков внесе жалба до лицензионната комисия на БФС срещу "сините" от името на своята школа в Барселона. Жалба има и от шефа на академията в Испания. Камата отново попита как Левски получава лиценз от БФС, след като толкова дълго задължението към неговата школа виси и обеща, че, когато "сините" се разплатят, всички пари ще отидат в дарителската сметка на ЦСКА.

"С настоящата молба сезирам Лицензионната комисия, като моля при извършване на финансовия мониторинг да упражните правомощията си и да наложите санкция на Професионален футболен клуб "Левски" АД поради наличие на финансови задължения към клуба на футболна академия "Христо Стоичков" в размер на 40 000 евро, представляващи неизплатени компенсации за обучение на футболиста Божидар Краев“, пише в жалбата.

„В периода 2008-2009 и 2009-2010 г. този футболист е играл в Академията в младежките формации U12 и U14. През 2014-а, преди да е навършил 23 години, той сключи първи професионален трудов договор с "Левски", който като клуб, от своя страна, трябваше да заплати компенсация за обучение на всички предходни клубове, включително и на нас, в които ефективно е играл Краев. Неизплащането на дължимото по-горе задължение поражда у нас правен интерес от подаване на настоящата жалба, поради което моля да разгледате и упражните правомощията си", е упоменато още в документа.