Легендата на българския футбол Христо Стоичков засипа с похвали звездата на Литекс Георги Миланов в интервю за предаването "ФИФА Футбол Мундиал". Екип на продукцията гостува в Ловеч и разговаря с треньора на "оранжевите".

"Георги Миланов има нужните качества да играе в топотборите на Европа като Барселона, Манчестър Юнайтед, Челси и Милан. Той е един от малкото останали левичари в съвременния футбол, което го прави много ценен", казва Стоичков в предаването, което се излъчва в 150 страни на над 20 езика.

Самият Миланов също дава интервю. 21-годишният техничар от град Левски е сравнен с аса на Юнайтед Робин ван Перси.

Репортажът от Ловеч ще бъде излъчен в ефира на телевизия Ринг, като датата предстои да се уточни, пише "Меридиан Мач".

В началото на януари 20-годишният полузащитник бе трансферна цел на няколко клуба от Западна Европа. Именно тогава се заговори, че германският Вердер и австрийският Ред Бул Залцбург са готови да дадат 3 млн. евро за него.

Месец по-рано (декември 2012 година) Георги Миланов стана футболист на 2012 година. Офанзивният полузащитник на Литекс подобри рекорда за най-млад носител на приза, който преди това бе държан от Димитър Бербатов.

Миланов вкара важни голове за националния отбор и Литекс, а израстването му е видимо както за специалисти, така и за фенове.