Христо Стоичков, Йордан Лечков и Трифон Иванов дадоха началото на мачовете от Националните Финали на Каменица Фен Купа 2013, които се провеждат днес и утре на стадион „Хаджи Димитър“ в Сливен. Трите легенди от „златното поколение” показаха умения преди първата среща от програмата на финалите – демонстративния мач между отбора на организаторите и спортните журналисти, завършил 2:2 в редовното време и 5:5 след дузпи. С два гола се отличи Кирил Глушков, мениджър „Събития“ в „Каменица“ АД, а при дузпите дори Христо Стоичков не успя да помогне на организаторите, след като наказателният му удар бе спасен от журналиста Тодор Христов. Футболните легенди се включиха не само в загрявката за шоумача, но и в официалното откриване, където пожелаха успех на финалистите.

След откриването и демонстративния мач организаторите отстъпиха терените на „Приятелите от квартала”. В Националните Финали на Фен Купа 2013 играят най-добрите 24 тима от цялата страна, които извоюваха първо и второ място в 12-те регионални полуфинала, които се изиграха от април до юли. На четирите терена, изградени на стадион „Хаджи Димитър”, ще се изиграят общо 52 дербита, като днес се играят мачовете от груповата фаза на надпреварата, а утре са директните елиминации. Първите мачове от програмата противопоставиха Русокастро и Сборная, Аватар и Ветерани (Черно море), „Тяло, пречиш ми“ и Бригада, както и Трите мечки и Манастирище. Най-много емоции предложи последният мач, дербито между шампионите на Шумен и Монтана – „мечките“ поведоха с 3:0 още в първата част, а Манастирище се мобилизираха и през второто полувреме отбелязаха три безответни гола за крайното 3:3. За първи път в историята на турнира освен познатите отборни и индивидуални награди ще бъде връчен и специален приз за „Най-сърцат играч” от името на бившия капитан на националния отбор по футбол Стилиян Петров.

Шампионите на турнира и всички индивидуални призьори ще станат ясни след финалния мач в неделя на обяд, а първенците ще грабнат впечатляващата награда на тазгодишното издание на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България – пътуване до Рио де Жанейро и посещение на мач на култовия стадион „Маракана”.

Утре ще стане ясно и кой от феновете ще придружи шампионите до Бразилия заедно с двама свои приятели – голямата награда от играта за зрители „Пътят към Маракана”.