Легендата на българския и световен футбол Христо Стоичков направи кратък емоционален разказ за чувствата си след смъртта на Диего Марадона и сподели интересни моменти от приятелството си с гениалния аржентинец. Камата дори в един момент избърса сълзите, напиращи да потекат от очите му. Както е известно, Златното момче почина на 60-годишна възраст в сряда, вчера се проведе поклонението в Буенос Айрес, а след това се състоя и погребението.

„Ще запомня Диего с това, което правеше на терена. Това, което сме преживели извън терена, е много лично и няма как да го споделя. Радваше много хора, аз съм се радвал да го гледам. Спомените са много ярки, тъй като бях на 20 г. по време на световното първенство през 1986 г.“, сподели Стоичков в пред „Нова Телевизия“.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

„Първата ни среща няма да я забравя. Беше в Барселона, у нас. Там започна нашето приятелство. Доведе го моят агент Мингея, който е бил мениджър и на Марадона. Нашето приятелство не се купува, то се доказа във времето. Някъде по пътя и двамата сме грешили, но винаги сме намирали общ език. Има моменти, когато сме били афектирани, но сме ги преодолявали.“

„За бенефиса ми до последно го чакахме да дойде. Впоследствие лично от него научих причината, което е най-чистата истина, която можеше да ми каже. Болката, че не дойде винаги ще остане, но съм простил. Защото усетих болката в него и видях сълзите в очите му.“

„Никога няма да забравя този голям жест, който направи към майка ми, баща ми и брат ми. Покани ни на гости у тях. Бяхме няколко дни в Севиля, останахме след мача няколко дни“ призна Камата.

„Важното е, че и господ разбра, че трябва да си прибере Марадона. Защото в последно време той не беше същият Диего, който аз и всички познавахме. Той се затвори, не общуваше с никого, почти нямаше приятели. Това не е Диего, който всички обичахме“.

„Всички ние сме виновни, тъй като не можахме да го предпазим от пагубните неща в живота му. Често съм му казвал, че тези около него не са му приятели, а са лешояди. Те използваха името му. Това са му казвал в прав текст и пред него, и пред тях. Това му беше голямата грешка, че се довери на много хора, на „приятели“. Радвам се, че Господ видя, че не може Диего да продължава така да се мъчи и си го прибра горе на небето.“

„Думата, която за мен най-точно описва Марадона е приятел, голям приятел. Каквото и да се каже, напусна ни един истински приятел“, завърши Христо Стоичков.