Диего Марадона беше положен на мястото за вечния си покой и повече никой няма да го види. Вчера беше проведено поклонението пред останките му в президентската резиденция „Каса Росада“ в Буенос Айрес, а по-късно през деня ковчегът му беше затворен и откаран в гробището.

Марадона е погребан в „Jardin de Paz“ (Градината на спокойствието) в гробището в предградието Бела Виста от район Сан Мигел, което се намира на 35 км от Буенос Айрес. Там са погребани и родителите на футболната легенда. Първо през 2011 г. майка му Далма Салвадора Франко, известна като Доня Тота, а четири години по-късно и баща му Дон Диего Марадона.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Любовта на Аржентина към световният шампион за 1986 г. можеше да се усети по последния му път. Цялото трасе от „Каса Росада“ до гробището беше оградено от фенове, които изпращаха катафалката с аплодисменти и песни.

Самото погребение беше изключително частна церемония с ограничен кръг от посетители. Присъстваха първата съпруга на Марадона Клаудия Вияфане и техните дъщери Далма и Джанина, третата щерка на футболната легенда Яна, бившата му половинка Вероника Охеда и техният син Диегито Фернандо, както и адвокатът Гийермо Копола. Синът на Марадона – Диего Джуниър, не можеше да пътува до Аржентина, тъй като е в Италия и е заразен с COVID-19.