Най-успешният български футболист за всички времена Христо Стоичков удари на камък в родния си Пловдив при презентацията на идейния проект за реконструкцията на градския стадион.
 
Скандалът в “Новотел Пловдив” предизвика общинският съветник адвокат Георги Колев. Представителят на Темида подпука носителя на “Златната Топка за 1994 г. с ред въпроси, на повечето от които отговорите бяха неадекватни.
 
____.JPG“Не виждам по този проект изграждането на стадион, а на мол. Тук целите са чисто търговски, а не спортни”, отсече Колев.
 
Според него с проекта на Камата и испанските му партньори се убива леката атлетика в града и въобще царицата на споровете не може да присъства със състезания на реновирания стадион.
 
Христо Стоичков каза, че няма да тръгне срещу родния си град и ще направи всичко възможно стадионът и комплекс “Пловдив” да бъдат реализирани по възможно най-добрия начин.
 
“Атанас Търев, държавата и община не сложиха и един пирон за 20 г. Затова ще кажа, че моите помисли се различават от техните. Идвам с испанските си партньори, за да изградим едно крупно спортно съоръжение”, защити се Стоичков.
 
Пловдивският кмет Славчо Атанасов попита защо проектът за  стадион в Пловдив е с 25 000 места, при положение, че преди това капацитетът е бил за двойно повече зрители.
 
Испанските инреститори отвърнаха, че няма проблем някогашният комплекс “9 септември” да има централен стадион с 45 000 седалки.
 
Зад Камата стои шефът на БОК Стефка Костадинова. В зала “Париж” на “Новотел Пловдив”, за да подкрепи Христо Стоичков, бе и олимпийският шампион в тройния скок от Сеул`88 Христо Марков./БЛИЦ