Треньорът на Литекс Христо Стоичков заяви, че “в България е шарлатанска работа”. Той за пореден път коментира инцидента в САЩ, където бе обвинен, че е ударил тамошния български журналист Светлозар Момчилов.

"Повече от 20 години съм навън и не съм имал проблем с журналистите там. В България обаче липсва подхода към даден човек. Не се знае кога, къде и как да се зададе въпроса. При нас е шарлатанска работа – вижте само как се говори, как се задават въпроси на политици, футболисти и треньори. Ценностната система на младото поколение я няма“, категоричен е Стоичков пред ТВ7.

„Не смятам, че гневът ми е поучителен, но не може някой неизвестен, който иска своите няколко минути слава, да ги търси на гърба на друг човек. Защо избухнах в САЩ ли? Защото, когато си нахален, когато не си поканен, когато си никакъв, мястото ти не е там, където бяхме ние. Както се изрази една журналистка - „когато си мършав, цял живот ще си бъдеш такъв“. Не съм удрял никого. Хората, които бяха на партито, видяха абсолютно всичко. Дадохме му на този три минути слава и толкова“, завърши легендата на българския футбол.