Христо Стоичков и неговата биографична книга „Историята“ ще достигнат нови висоти. Кавалерът на „Златната топка“ ще открие новия стадион в Петрич. Събитието е на 23 юли и е организирано от голяма група общественици от Южна България.

На новия стадион ще тренират всички детски школи в Петрич, а първият тим на Беласица остава на култовия „Цар Самуил“. Като футболист Стоичков е имал много паметни моменти в югозападния град.

„За нас е огромна гордост, че най-великият български играч ще гостува в града ни", възкликна прочутият лекар д-р Христо Мазнейков. 

"Радвам се, че ще можем да го посрещнем и да го видим", добави той. 

Хора от Северна Македония и Гърция са изявили желание да дойдат за снимка, автограф и копие от „Историята“, написана в съавторство с Владимир Памуков и издадена от „Софтпрес“. 

Чуждестранните заявки са няколкостотин. За първи път към представяне на творбата, която вече е в три тиража, има подобни заявки от други държави.

Всички деца от школите на Беласица и Мечетата, които са петричката футболна гордост, вече чакат пристигането на своя идол. В града са направили страхотна организация, за да мине събитието по вода. В най-голямата зала на хотел „България“ ще има наредени в театрален вид столове и гостите ще чакат седнали своя ред. Организаторите не искат да има уморени предвид топлото време, което се очаква.

Петрич е третият град от турнето на „Историята“ и Камата. Преди това те ще минат за овации в Панагюрище (20 юли) и Стара Загора (22 юли). След това са визитите в Каварна (25 юли), Плевен (26 юли), а финалът ще е в Русе (28 юли). Стоичков обеща, че няма да остане нито един негов почитател без снимка и автограф.