Христо Стоичков похвали футболистите след победата на Литекс с 2:1 срещу Миньор в Перник. След успеха ловчанлии си върнаха третото място в класирането с 36 точки, зад тях остават ЦСКА и “Ботев” с по 35. Камата закачи леко и двата отбора, които преследват Литекс, без обаче да назовава имената им.

“Някои хора говорят много, но единият отбор е на трето, другият на четвърто място. Ще гледат таблицата две седмици и ще са зад нас, сами да си правят изводите къде са”, заяви Стоичков. Припомняме, че през седмицата Станимир Стоилов заяви: "Смятам, че не е редно мои колеги, визирам Христо Стоичков, да коментират дали трябва да има наказания (б.р. - става въпрос за наказания на "Левски" и "Ботев" след боя на феновете по трибуните в Пловдив). Така те се месят и насаждат негативизъм в решенията, които комисиите трябва да вземат. Аз не се интересувам от другите отбори и не смятам, че е редно да се случват такива неща".

Преди известно време Камата и изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла си размениха реплики чрез медиите. Стоичков заяви, че няма начин Илиев да му бъде началник в Борисовата градина.

Носителят на Златната топка за 1994 година отказа да коментира изминалия мач с “Левски” и последвалото наказание на съдията Ахмед Ахмед: “Мачът с “Левски замина, няма какво да го коментирам.” На въпрос, как ще коментира наказанието на Ахмед, Стоичков заяви: “Следващият въпрос.”